Zaključek


Petkovo martinovanje Najboukšoga drüjštva je gvüšno bilou eno najlepši do zaj. Drago se je fejst potrdujdo, ka smo bilij n alejpon pa toplon mesti. Tanja nan je skujala takšo fijno reco pa drujgo gesti kcuj, ka smo si rejsan si prste polijžali. Gda smo se nageli, smo se ešče »potopili« z lejpin podvodnin filmon, ka sta nan ga pripravila Marina pa Rok. Sen tüj fala za se fijne pogače, ka smo jihgeli, za vijno ap itak nej bilou brige, ka bi sfalijloj.

Fala sen za pomouč in ka smo fküper palik meli en lejpi večer.

Že pa je pred nami naša najvekša stvar, tou je novoletna projekcija (letos podvodni film) z zaključkon, kera de v soboto 6. 12. ob 18. vori v Grajski dvorani. Vabilo ešče sledij, zainouk pa samo malo o naši letošnji gostji Ireni Čok.

Share

Več ...

 

Del dohodnine namenite PDMS

Zakon o dohodnini omogoča, da se vsak davkoplačevalec lahko opredeli, komu nameni do 0,5 odstotka dohodnine. Do donacije so upravičene organizacije, ki delujejo v javnem interesu, med katere zaradi humanitarne dejavnosti podvodnega reševanja sodi tudi Potapljaško društvo Murska Sobota.

Share

Več ...

 

Martinovanje

Najboukše potaplaško drüjštvo vabi na tradicionalno MARTINOVANJE, v petek, 7. novembra ob 19. vöri k TANJI PA DRAGOJI – GOSTILNA LIPA Klavniška ulica.

Kak je že navada, de tüj letos strokovna komisija vö prebrala NAJBOLE PITKO VIJNO, pa ka de se nan leži po guti poškalijlo pa mo kcuj preberali ešče NAJBOUKŠO POGAČO.

Ka nan nede dugi čas, pa smo se že eto zgučali, ka Rok pripravi projekcijo Marinin podvodnih slijk, pa či ešče štoj kaj ma, naj samo prinese, tehnika de tan.

Za gesti se pobrigata Tanja pa Drago, mij pa saki s seuf prinesimo glaž ali dva vijna ali eni par pogač. Što nema svoji gorijc ali špareta z redlnon lejko prinese od sousida ali z baute.

Share

Več ...

 

Potaplaški piknik

Vabin vas na Potaplaški piknik, keri de v NEDELO 21. 9. PRI GORILKOJI OD 10:30 DALE.

Najprle mo meli s Madžarskimi kolegi poto in vajo dela s podvodnin padalon. Ob toj prijliki mo namestili naš novi podvodni poligon, keroga mo potopili v Soboško jezero. Tou je rostfrajova mreža na keri mo pod vodouf lejko delali kakše vaje in de tüj izhodiščna pa končna točka našoga podvodnoga poligona v soboškon jezeri.

Po potopaj pa mo okoli 13. vöre začali z našin tradicionalnin jesenskin piknikon.

Share

Več ...

 
www.000webhost.com